Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 600 g di acqua
- 50 g di cipolla
- 1 foglia di alloro secca
- 200 g di polpo surgelato, decongelato, a pezzi
- 25 g di peperone rosso
- 25 g di peperone verde
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- ½ cucchiaino di paprika dolce
- 50 g di passata di pomodoro
- ½ cucchiaio di prezzemolo fresco tritato
Impasto
- 30 g di burro
- 5 g di olio extravergine di oliva + q.b. per ungere
- ½ cucchiaino di sale
- 250 g di farina
Termine della preparazione
- 1 uovo sbattuto
- 150 g di pangrattato
- 500 - 600 g di olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1117 kJ / 267 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Piccoli coni siciliani
1 Std. 45 Min
Involtini di tonno con insalata di patate
55 Min
Involtini di spigola
40 min
Millefoglie al tiramisù e mandorle
1h 35 min
Cheesecake di focaccia alla stracciatella
12h
Ravioli di cioccolato con crema alla vaniglia
1 godz. 20 min
Croissant salati agli spinaci
3h
Pane ragno
1 godz. 20 min
Ravioli ai carciofi e pancetta
1 godz. 20 min
Cassata gelato
11 godz. 20 min
Sgabei
3h
Cartocci e viennesi siciliani
3h 15min