Wersje kompatybilne
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g orzechów laskowych, blanszowanych
- 10 g oleju rzepakowego
- 460 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej (2 puszki)
- 140 g syropu klonowego
- 60 g kakao
- ¼ łyżeczki soli
- 200 g mleka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 8285.7 kJ / 1979 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 238 g
- Tłuszcz
- 100 g
- Błonnik
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pomidorowe brownie
1h
Pasta z pieczonego kalafiora z parmezanem
1h 10min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50min
Batony energetyczne, pudding ryżowy na parze i sok marchewkowy
14h 15min
Wegański placek (farinata)
1h 50min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50min
Jogurt sojowy (wegański)
12h 15min
Zdrowe kulki kakaowe
1h 20min
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30min
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Krem czekoladowy z awokado
5min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8h 10min