Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1050 g
Składniki
-
100 g orzechów laskowych, blanszowanych
-
10 g oleju rzepakowego
-
460 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (2 puszki)
-
140 g syropu klonowego
-
60 g kakao
-
¼ łyżeczki soli
-
200 g napoju migdałowego, niesłodzonego200 g mleka
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
207.2 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
789.1 kJ /
188.5 kcal
Tłuszcz
9.5 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
22.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KOLACJA DLA BLISKICH
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 min
Krem czekoladowy z awokado
5 min
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 min
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50 min
Ciemny mus z migdałów
15 min
Kulki energetyczne z kaszy jaglanej
55 min
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30 min
Granola czekoladowa
1 godz. 15 min
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 godz. 10 min
Kulki z amarantusa i kakao
1 godz. 20 min
Masło orzechowe
5 min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 min