
Wersje kompatybilne
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g orzechów laskowych, blanszowanych
- 10 g oleju rzepakowego
- 460 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej (2 puszki)
- 140 g syropu klonowego
- 60 g kakao
- ¼ łyżeczki soli
- 200 g mleka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 8285.7 kJ / 1979 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 238 g
- Tłuszcz
- 100 g
- Błonnik
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Wegańskie ciastka bananowe
1 godz. 5 min
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 min
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 godz. 30 min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1 godz. 10 min
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.
Masło orzechowe
5 min