Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)

Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)

4.2 52 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1050 g

Składniki

  • 100 g orzechów laskowych, blanszowanych
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 460 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej (2 puszki)
  • 140 g syropu klonowego
  • 60 g kakao
  • ¼ łyżeczki soli
  • 200 g mleka
    200 g napoju migdałowego, niesłodzonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 188.5 kcal / 789.1 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 22.7 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 207.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...