Wersje kompatybilne
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g orzechów laskowych, blanszowanych
- 10 g oleju rzepakowego
- 460 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej (2 puszki)
- 140 g syropu klonowego
- 60 g kakao
- ¼ łyżeczki soli
- 200 g mleka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 8285.7 kJ / 1979 kcal
- Białko
- 65 g
- Węglowodany
- 238 g
- Tłuszcz
- 100 g
- Błonnik
- 32 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet gryczany pełen roślinnego białka
3 Std.
Krem czekoladowy z daktylami (daktylla)
1h 10 min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 Min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 Min
Sundal z ciecierzycy
6h 45min
Kulki energetyczne z kaszy jaglanej
55min
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 Std. 30 Min
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1 godz. 15 min
Krem czekoladowo-orzechowy z awokado
30 Min
Krem czekoladowy z awokado
5 Min
Jaglane batony z migdałami
4h 20 min
Placek z hummusem z cieciorki
20 Min