Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale der ½ Zitrone fein abgerieben und Saft komplett ausgepresst
- 1 TL Dijon-Senf
- ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 20 g Olivenöl
- 1 ½ TL Dill
- 1850 g Wasser
- 2 Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à ca. 150 g), 3 cm dick (siehe Tipp)
- 2 Prisen Pfeffer
- 150 - 200 g Fenchel
- 1 rote Zwiebel (30 g)
- ½ Apfel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1803 kJ / 431 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1h 20 min
Entenbrust mit grünem Spargel und Polenta
1h 50 min
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1 godz. 25 min
Schweinefilet in Bacon mit Barbecue-Butter
1 godz. 25 min
Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat
1 godz.
Lammlachse mit Portwein-Rhabarber-Sauce
45 Min
Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat
1 godz.
Lammhüften mit Speckbohnen
1 godz. 30 min
Rindersteaks (medium) mit Kräuter-Knoblauch-Butter
1 godz. 25 min
Rindfleisch in Pilz-Sahne-Sauce
1 godz.
Rinderfilet Sous-Vide für sechs
1 godz. 30 min
Rinderfiletsteaks Sous-Vide
1 godz. 30 min