Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat

Lachs mit Fenchel-Apfel-Salat

4.5 57 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 Portionen

Składniki

  • Zitrone, unbehandelt Schale der ½ Zitrone fein abgerieben und Saft komplett ausgepresst
    1
  • Dijon-Senf
    1 TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Olivenöl
    20 g
  • Dill
    1 ½ TL
  • Wasser
    1850 g
  • Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à ca. 150 g), 3 cm dick (siehe Tipp)
    2
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Fenchel
    150 - 200 g
  • rote Zwiebel (30 g)
    1
  • Apfel
    ½

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 431 kcal / 1803 kJ
Białko 31 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 2.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...