Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs, jaunes et blancs séparés
- 80 g de sucre en poudre
- 30 g de Grand Marnier®
- le zeste d'une orange non traitée
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 g de sucre glace maison
- 1 - 2 c. à soupe de cacao en poudre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1185 kJ / 284 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney aux raisins
25min
Tuiles aux amandes
25min
Terrine de lapin aux fruits secs et pistaches
6 godz. 30 min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Tarte aux myrtilles
3ωρ. 15 λεπτ.
Rillettes de lapin
12 Std.
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13h 30min
FEVRIER Espumas au brie de Nangis, aux truffes et à la ciboulette - Nicolas Masse
2 godz.
Baba au rhum
3 Std.
Sabayon aux raisins
15 Min
Soupe de panais et cresson
40min
Crème glacée à la mandarine et sa compotée
12 godz. 30 min