Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs, jaunes et blancs séparés
- 80 g de sucre en poudre
- 30 g de Grand Marnier®
- le zeste d'une orange non traitée
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 20 g de sucre glace maison
- 1 - 2 c. à soupe de cacao en poudre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1185 kJ / 284 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée
2h 40min
Terrine de campagne
4h 30min
Soupe de poire au vin rouge
20min
Sabayon gratiné aux clémentines
25min
Soupe de fruits rouges
2h 10min
Sauce béarnaise
20min
Poires au vin rouge
3h 20min
Gaspacho tomate-gambas
2hod. 30min
Tuiles aux amandes
25min
Tartare de saumon frais
15min
Soufflé au fromage express
50min
Bavarois crabe-avocat-gelée de pamplemousse, tuile au parmesan
3h 15min