Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de bœuf
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1 c. à café de jus de citron
- 50 g de farine de blé
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 60 g de câpres en saumure, égouttées
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 406.8 kJ / 97.7 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce bordelaise
45 min
Baba aux agrumes
8 Std. 45 Min
Terrine de lapin aux herbes
24h
Sauce cocktail
10min
Terrine de foies de volaille au porto
5h 50min
Pâté périgourdin
48h
Sauce orange-citron
30 min
Saumon sauce gribiche
35min
Sauce rouille
10min
Sauce tomate épicée
25min
Sauce tartare
10min
Sauce gribiche
15min