Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'échalotes
- 300 g de chorizo, coupé en rondelles (0,5-1 cm)
- 1 c. à café de graisse de canard
- 2 c. à café de concentré de tomate
- 500 g d'eau
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 bouquet garni
- 550 g de haricots blancs en boîte, égouttés
- 400 g de filets de lotte, sans peau et sans arêtes, coupés en quatre
- 200 g de crevettes cuites, décortiquées
- 80 g de chapelure
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3029 kJ / 724.8 kcal
- Białko
- 57.8 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.5 g
- Błonnik
- 11.3 g
- Sód
- 2082 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brandade de lieu à la patate douce
1h
Brandade de morue et persillade
50 min
Mouclade charentaise
40 min
Gratin de moules au curry
50 min
Bourride
1h
Lasagne de poireau aux moules
1 godz. 10 min
Tajine de lapin aux fruits secs
1h 25min
Garbure du Béarn
1 godz. 10 min
Brandade de morue
24h 35min
Gratin de poissons à la choucroute
40 min
Ragoût de calamars, chorizo et haricots blancs
5h 30min
Ragoût de canard et tagliatelle
30 min