
Wersje kompatybilne
Navarin de veau au safran et légumes printaniers
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouquet de persil plat frais
- 1 bouquet de coriandre fraîche
- 1 c. à café d'origan déshydraté
- 80 g d'oignon coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 100 g de carottes coupées en morceaux
- 30 g de beurre doux
- 100 g de tomates coupées en quatre
- 600 g d'eau
- 2 c. à café de fond de veau déshydraté
- 1 bouquet de ciboulette fraîche ciselé
- 1 c. à café de cumin en poudre
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 600 g de veau (épaule ou tendron), coupée en morceaux
- 8 carottes nouvelles avec fanes
- 400 g de petites pommes de terre
- 200 g de pois gourmands
- 1 pincée de safran en filaments
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 485 kcal / 2030 kJ
- Białko
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Węglowodany
- 49.8 g