![Pollo Piri Piri con fagiolini al curry Pollo Piri Piri con fagiolini al curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/397ba408-5473-4f76-95b6-76449743bbc6/Derivates/bff21271-15a9-483d-8938-38bc778c813e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di cipolla, in quarti
- 2 spicchi di aglio
- 2 cucchiai di origano secco
- 200 g di peperoni rossi, a pezzi
- 12 foglie di basilico fresco
-
1 - 1 ½
cucchiaio di crema di peperoncino, a piacere
lub 1 peperoncino rosso secco, a piacere - 130 g di olio di oliva
- 8 cosce di pollo con la pelle
- 250 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a pezzi (1-2 cm)
- 90 g di aceto di vino bianco
- 80 g di zucchero
- 1 cucchiaino di curry in polvere
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 2 cucchiaini di farina di mais, tipo fioretto
- 2 cucchiai di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3327 kJ / 795 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maiale allo zenzero
25 Min
Porkolt
1 Std. 10 Min
Pollo in salsa di peperoni con cous cous, zucchine e feta
1 Std. 15 Min
Polpette in salsa spagnola
1u.
Riso con pollo alle 7 spezie
40 Min
Pollo agrodolce con riso
40 Min
Merluzzo in salsa chakalaka e burro all'aneto
50 Min
Stufato di agnello con paprika
50 Min
Pollo alla giamaicana (Jamaican jerk chicken)
2 Std. 10 Min
Pollo alla Cantonese con verdure
25 Min
Maiale in agrodolce
45 Min
Sovracosce di pollo agli anacardi
40 Min