Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 patate con la buccia, lavate e asciugate (80 g l'una circa)
- 120 - 150 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 3 - 4 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 rametto di origano fresco
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe
- olio extravergine di oliva q.b.
- 800 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 966.8 kJ / 231.4 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14.4 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zucchine alla menta
30min
Patate novelle al burro e erbe
50 min.
Verdure in crosta di uova e formaggio
40 min.
Patate in salsa piccante
45 min.
Carote tiepide alla salvia
35min
Asparagi alla parmigiana
50 min.
Patate speziate
1h 15 min.
Involtini di zucchine ai fiocchi di latte
40 min.
Patate Dauphine
1hod. 50min
Sformato freddo di melanzane e formaggio
4h 15 min.
Patate schiacciate all'olio extravergine di oliva
50 min.
Patate gratinate al Gorgonzola
40 min.