Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing al lime
- 100 g di olio di semi di girasole
- 1 lime, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e la scorza grattugiata
- 1 uovo
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
Insalata di polpo
- 500 g di acqua + q.b.
-
700
g di polpo fresco
lub 700 g di polpo surgelato - 4 carciofi, puliti
- 1 lime, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 30 g di Parmigiano reggiano a scaglie
- 5 - 10 g di semi di chia
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1180 kJ / 282 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo in rosso
35 min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 мин.
Polpo con patate alla salentina
1 godz. 10 min
Polpo agli agrumi
1 godz.
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 мин.
Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo
40 мин.
Polpo in bottiglia
9h 10min
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 мин.
Moscardini al limone
30 min
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 мин.
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1 godz.
Calamari alla napoletana
40 мин.