Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dressing al lime
- 100 g di olio di semi di girasole
- 1 lime, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e la scorza grattugiata
- 1 uovo
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di sale
Insalata di polpo
- 500 g di acqua + q.b.
-
700
g di polpo fresco
lub 700 g di polpo surgelato - 4 carciofi, puliti
- 1 lime, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- 30 g di Parmigiano reggiano a scaglie
- 5 - 10 g di semi di chia
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1180 kJ / 282 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 min.
Calamari ripieni su crema di pane
1h 10 min.
Polpo con patate alla salentina
1h 10 min.
Polpo in bottiglia
9h 10min
Polpo al vino rosso
1h
Insalata fredda di polpo e patate
50 min.
Polpo arrosto con avocado, anguria e aceto al lampone (di Mirko Ronzoni)
1h 10 min.
Insalata di polpo, sedano e prezzemolo
50 min.
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min.
Totani ripieni su crema di fave
1h 30 min.