Wersje kompatybilne
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sos
- 70 g oliwy z oliwek
- 60 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 10 g octu
- 15 g musztardy Dijon
- ¼ łyżeczki soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sałatka
- 500 g wody
- 500 g ziemniaków, młodych, obranych (Ø 3-3,5 cm)
- 1 pęczek zielonych szparagów, bez twardych końców (ok. 330 g)
- 300 g pomidorów, pokrojonych w kostkę
- 150 g sera korycińskiego, pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1593.1 kJ / 380.5 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka Trendy Lunch z awokado i jajkiem w koszulce
40min
Sałatka z kaszą jaglaną, kalarepą i bobem
1h
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
30min
Białe szparagi z jogurtowym sosem à la holenderskim
1h
Sałatka z białych szparagów
3 godz.
Sałatka ziemniaczana z boczkiem i roszponką
45 Min
Szparagi z soczewicą i salsą verde
45 Min
Tabbouleh z bobem
50 Min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1h
Sałatka Trendy Lunch z pęczakiem, kaszą bulgur i zieloną soczewicą
1h
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40min