Placuszki z kukurydzą i kolendrą

Placuszki z kukurydzą i kolendrą

4.2 57 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 sztuk

Składniki

Sos
  • 15 g kolendry, świeżej
  • 125 g jogurtu naturalnego
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Placuszki
  • 100 g mąki pszennej
  • 5 g proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 150 g mleka 3,2% tłuszczu
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 120 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
Przygotowanie placuszków
  • oliwa z oliwek do smażenia placuszków

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 118 kcal / 495 kJ
Białko 5.1 g
Tłuszcz 2.2 g
Węglowodany 20.6 g
Błonnik 1.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...