Placuszki z kukurydzą i kolendrą
TM5 TM6

Placuszki z kukurydzą i kolendrą

4.3 (11 ocen)

Składniki

Sos

  • 15 g kolendry, świeżej
  • 125 g jogurtu naturalnego
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Placuszki

  • 100 g mąki pszennej
  • 5 g proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 150 g mleka, 3,2% tłuszczu
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 120 g kukurydzy konserwowej, odsączonej z zalewy
  • oliwa z oliwek, do smażenia placuszków

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
495 kJ / 118 kcal
Białko
5.1 g
Węglowodany
20.6 g
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie