Urządzenia i Akcesoria
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 sztuk
Składniki
Sos
-
15 g kolendry, świeżej
-
125 g jogurtu naturalnego
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Placuszki
-
100 g mąki pszennej
-
5 g proszku do pieczenia
-
1 jajko
-
150 g mleka 3,2% tłuszczu
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
120 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
Przygotowanie placuszków
-
oliwa z oliwek do smażenia placuszków
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
5.1 g
Kalorie
495 kJ /
118 kcal
Tłuszcz
2.2 g
Błonnik
1.3 g
Węglowodany
20.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Placuszki pomidorowo-ciecierzycowe
40 min
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Gofry ziemniaczane z dodatkiem szparagów i jajka w koszulce
4 godz. 5 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Medaliony ziemniaczane z salsą z pomidorów i awokado
45 min
Wegeburgery z kaszy jaglanej i buraka
1 godz. 15 min
Naleśniki z ciecierzycy z farszem z suszonych pomidorów i rukolą
45 min
Podhalańskie moskole
1 godz.