Urządzenia i Akcesoria
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porcji
Składniki
-
50 g sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki
-
500 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
-
500 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
50 g cebuli dymki, przekrojonej na pół50 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 - 50 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
40 - 50 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
20 g octu
-
200 g kostek lodu
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.2 g
Kalorie
459 kJ /
110.2 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowy chłodnik z awokado i pastą curry
40 Min
Chłodnik z bobu z orzechami włoskimi
1 Std. 15 Min
Salmorejo - chłodnik z Andaluzji
1 Std. 5 Min
Kokosowy chłodnik z awokado i miętą
20 Min
Tarator - Bułgarski chłodnik
1 Std. 10 Min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1 Std. 20 Min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1 Std. 15 Min
Chłodnik pomidorowy z arbuzem i papryką
30 Min
Salmorejo - hiszpański chłodnik pomidorowy
30 Min
Meksykański dip z czarnej fasoli z chipsami tortilla
25 Min
Gazpacho - hiszpański chłodnik
1 Std. 15 Min
Gazpacho z malinami
1 Std. 15 Min