Urządzenia i Akcesoria
Gazpacho truskawkowe z kozim serem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porcji
Składniki
-
50 g sera koziego, twardego pokrojonego na kawałki
-
500 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół
-
500 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
50 g cebuli dymki, przekrojonej na pół50 g cebuli przekrojonej na pół
-
40 - 50 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
40 - 50 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
50 g oliwy z oliwek
-
20 g octu
-
200 g kostek lodu
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2.2 g
Kalorie
459 kJ /
110.2 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
6.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TRUSKAWKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowa zupa batatowo-pomarańczowa
30min
Chłodnik pomidorowy
30min
Zupa selerowa na białym winie z krewetkami
50min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5min
Gazpacho z malinami
1h 15min
Risotto po mediolańsku
30min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1h 30min
Topinambur po prowansalsku
50min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45min
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min
Zupa jabłkowo-selerowa
40min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min