Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'échalote, coupée en deux
- 1 c. à soupe de curry en poudre
- 20 g d'huile d'olive
- 40 g de lentilles vertes du Puy, sèches et préalablement rincées sous un filet d'eau froide
- 1000 g d'eau
- 1 cube de bouillon de volaille
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de choux de Bruxelles, lavés et épluchés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 391 kJ / 93 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de panais
35min
Velouté poireau-curry à la pointe de miel
35min
Potage au poireau
30min
Crème de brocoli aux noisettes
1 godz.
Crème de choux de Bruxelles à la poire
45min
Velouté de carotte, lentilles et potiron
35min
Soupe au chou
45min
Crème de chou-fleur
40min
La soupe aux choux... ça sent le jardin !
1h 5min
Velouté carotte-betterave
35min
Velouté d'épinards au chèvre
35min
Velouté de topinambour
45min