Soupe de choux de Bruxelles et lentilles au curry

Soupe de choux de Bruxelles et lentilles au curry

4.2 149 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 50 g d'échalote coupée en deux
  • 1 c. à soupe de curry en poudre
  • 20 g d'huile d'olive
  • 40 g de lentilles vertes du Puy, sèches et préalablement rincées sous un filet d'eau froide
  • 1000 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de volaille
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 500 g de choux de Bruxelles lavés et épluchés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5.5 g
Kalorie 391 kJ / 93 kcal
Tłuszcz 4.2 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 8.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...