Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- ½ c. à café de gros sel
- 700 g de fenouil, coupé en lamelles
- 2 œufs
- 100 g de crème liquide légère
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de fromage à pâte molle à croûte lavée, type pont-l'évêque
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1419 kJ / 342 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Crumble de céleri-rave à l'indienne
1h
Chou frisé à l'italienne
1j 50 menit
Gratin de blettes
1h
Fenouil à l'orientale
15min
Gratin de fenouil
35min
Gratin de blette au tofu soyeux
1h
Gratin de fenouil au chèvre
1h 5min
Gratin de pommes de terre et topinambours
12hod.
Gratin d'aubergine au thon
40min
Tourte sucrée aux blettes
1hod. 30min
Tian de fenouil, aubergines et tomates
1h 10min
Fenouil à la parmesane
1h 25min