Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- ½ c. à café de gros sel
- 700 g de fenouil, coupé en lamelles
- 2 œufs
- 100 g de crème liquide légère
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de fromage à pâte molle à croûte lavée, type pont-l'évêque
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1419 kJ / 342 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Fenouil à la parmesane
1h 25min
Gratin de blettes
1h
Gratin de fenouil au chèvre
1h 5min
Tourte sucrée aux blettes
1h 30 min
Tarte de Savoie au chou
1h 30 min
Tian de fenouil, aubergines et tomates
1 Std. 10 Min
Clafoutis aux asperges vertes, amandes et parmesan
50min
Gratin de blette au tofu soyeux
1h
Gratin de fenouil
35min
Poivron farci au risotto de romarin
1h 15min
Fenouil à l'orientale
15min
Crumble tomate-fenouil
1h 15min