![Pastuccia teramana Pastuccia teramana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DE2ED907-4AFE-4581-A7CC-9D68C544BAF7/Derivates/4c6ff0fb-4336-4708-997e-3acc64b8fcf7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 130 g di pecorino semistagionato a pezzi (2-3 cm)
- 130 g di Fontina a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di salsiccia fresca sgranata
- 100 g di pancetta affumicata a tocchetti
- 600 g di acqua
- 400 g di polpa di zucca a pezzi (2-3 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di farina di mais bramata
- 2 uova
- 100 g di uvetta sultanina, ammollata per 10 minuti in acqua tiepida e strizzata (opcjonalnie)
- burro q.b.
- 5 cucchiai di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2646.1 kJ / 632 kcal
- Białko
- 32.5 g
- Węglowodany
- 51.4 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 1312.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buridda alla ligure
55 dk
Moussaka di lenticchie
1 godz. 30 min
Zuppa di farina e Gruviera
1ωρ. 15 λεπτ.
Torta di pane, frutta e farina di castagne
1ωρ. 10 λεπτ.
Girelle alle nocciole con crema alla crescenza e prosciutto crudo
8 Std.
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45 Min
Crema catalana al cioccolato
50 Min
Tagliatelle di nonna Marietta
1 Std.
Focaccia pere e gorgonzola
1 godz. 55 min
Cappon magro
4 Std. 30 Min
Brie in crosta con cipolle caramellate
1ωρ. 10 λεπτ.
Panissa
45 Min