![Fagioli in agrodolce Fagioli in agrodolce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E6CA6AC2-5C53-4959-BA85-9694AA2377AD/Derivates/997D379B-0332-4BF4-B3A5-57A46124DE78.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
1
cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
lub 1 cucchiaino di paprika dolce -
40
g di melassa di zucchero di canna
lub 30 g di miele - 1 cucchiaio di salsa Worcestershire (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di senape
- 800 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 550 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati (peso netto)
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 898 kJ / 215 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 25.7 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudding di riso (Bimby Friend)
55min
Insalata di verdure con salsa agli anacardi (vegan)
2h 45min
Zucca al curry
45 Min
Purè di patate e chorizo
50 Min
Ala hodi (Patate al curry)
40 Min
Vermicelli saltati con verdure miste
40 Min
Pollo speziato alla mozambicana
35 Min
Torta salata con bucce di patate
2h 30min
Purè di fagioli alla paprika
25 Min
Fagioli rossi in umido
1h 20min
Patate schiacciate all'olio extravergine di oliva
50 Min
Lenticchie all'indiana
35 Min