Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisé
- 200 g di farina tipo 0
- 100 g di burro morbido e a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 60 g di acqua fredda
Ripieno
- 1 cipollotto a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 600 g di scarola, lavata, asciugata e a strisce (3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 50 g di uva passa ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- 20 g di pinoli
- 50 g di olive nere denocciolate
Terminare la preparazione
- farina tipo 0 q.b.
- burro morbido e a pezzi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 866 kJ / 207 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cicorie stufate
35 Min
Contorno di scarola con noci e pinoli
20 Min
Carciofi stufati
30 Min
Cime di rapa stufate
55min
Contorno di friarielli alla napoletana
40 Min
Tiella di Gaeta con scarola e olive
2h
Peperoni ripieni alla barese
55min
Strudel verza e porri (vegan)
2h
Pancotto con cime di rape
40 Min
Alici alla Reggina
45 Min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1 Std.
Pizza di scarola
3 Std. 30 Min