![Tartellette di scarola Tartellette di scarola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8EE00887-F6E7-49A9-9EE2-87D23A2384BF/Derivates/889E201E-C77A-4F80-89FF-331AC9AD6960.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisé
- 200 g di farina tipo 0
- 100 g di burro morbido e a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 60 g di acqua fredda
Ripieno
- 1 cipollotto a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 600 g di scarola, lavata, asciugata e a strisce (3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 50 g di uva passa ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- 20 g di pinoli
- 50 g di olive nere denocciolate
Terminare la preparazione
- farina tipo 0 q.b.
- burro morbido e a pezzi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 866 kJ / 207 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alici alla Reggina
45 Min
Miniquiches di cavolo rosso e formaggio di capra
1 Std. 20 Min
Cime di rapa e cous cous
35 Min
Focaccia ai friarielli
2 Std. 15 Min
Scarola imbottita alle acciughe
1u.
Peperoni ripieni alla barese
55 Min
Contorno di friarielli alla napoletana
40 Min
Torta salata di bietole
1u.
Pizza di scarola
3h 30min
Cime di rapa stufate
55 Min
Contorno di scarola con noci e pinoli
20 Min
Carciofi stufati
30 Min