Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di pistacchi al naturale sgusciati
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 450 g di ricotta, ben scolata
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 grappoli d'uva senza semi (35 acini)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 178.2 kJ / 42.6 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 13.5 mg
Alternatywne przepisy
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30min
Crostata salata con pere, Brie e prosciutto
1h 30 min.
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1h
Crostini di polenta con tonno affumicato
1h
Crostini integrali con crema di Gorgonzola e champagne
1h 20min
Crema fredda di albicocche e caprino con prosciutto croccante
1h 20min
Risotto Castelmagno e nocciole
30min
Mousse di Gorgonzola e datteri
20 min.
Crema di burrata con verdure
1h 5 min.
Panna cotta al melone
4h 15 min.
Cous cous invernale
45 min.
Cucchiaini di sfoglia con mousse al prosciutto cotto
50 min.