Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 230 g di farina tipo 0
- 150 g di ricotta fresca, ben scolata
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 500 g di acqua
- 350 g di foglie di lattuga verde
- 250 g di burrata
- latte q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1008 kJ / 241 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Strüdel salato di zucca e ricotta
2h
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1 Std. 30 Min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3 Std.
Torta rovesciata al radicchio di Chioggia
1h 40min
Torta di asparagi
1h 10min
Strudel di verdure
2h
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1h 40min
Lasagne asparagi e funghi
2h
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1 Std. 25 Min
Rotolo di patate con salmone affumicato
1h 10min
Rollè di radicchio
50 Min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 Min