![Strudel di lattuga e burrata Strudel di lattuga e burrata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ee91bd28-8f17-4957-9aa5-24b44805e92c/Derivates/95053c11-0962-43ae-a9fb-8b752943feaf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 230 g di farina tipo 0
- 150 g di ricotta fresca, ben scolata
- 50 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 500 g di acqua
- 350 g di foglie di lattuga verde
- 250 g di burrata
- latte q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1008 kJ / 241 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Torta di asparagi
1hod. 10min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3 Std.
Quiche asparagi e bacon
1hod. 45min
Girandole di magro
1hod. 5min
Strüdel salato di zucca e ricotta
2 Std.
Quiche pere e gorgonzola
1hod.
Rotolo di patate con salmone affumicato
1hod. 10min
Quiche di salmone e porri
1 Std. 25 Min
Strudel di broccoletti
1 Std. 40 Min
Strudel di verdure
2 Std.
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 Min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1 godz. 20 min