![Triangoli di sfoglia agli spinaci e Roquefort Triangoli di sfoglia agli spinaci e Roquefort](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6BD2B791-ADBE-48D2-9D4E-4AB96827D9F3/Derivates/A2981A50-5A82-4B03-B1E4-FE516CB04542.jpg)
Wersje kompatybilne
Triangoli di sfoglia agli spinaci e Roquefort
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di uva passa
- 60 g di pinoli
- 400 g di spinaci freschi in foglia
- ½ cucchiaino di sale
- 100 g di formaggio Roquefort a pezzi
- 1 pacchetto di pasta fillo
- 50 g di burro fuso
- 1 uovo sbattuto
-
1
cucchiaio di semi di sesamo (opcjonalnie)
lub 1 cucchiaio di semi di papavero (opcjonalnie) - 50 - 80 g di formaggio fresco spalmabile
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 10.05 g
- Błonnik
- 0.85 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moussaka di lenticchie
1 Std. 30 Min
Involtini di pasta fillo con melanzane, ricotta e olive
1 Std.
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 Min
Tartine di melanzana con formaggio e cipolla caramellata
1 Std. 5 Min
Frollini al pesto
1 Std. 30 Min
Torrette di patate ai broccoli
1 Std.
Fatayer agli spinaci
2 Std. 20 Min
Focacce ripiene al cavolfiore (Parathas)
45 Min
Zuccottini di melanzane
45 Min
Focaccia pere e gorgonzola
1h 55min
Quiche di patate e cipolle
55 Min
Canapè di cetrioli con mousse di tonno
10 min