Wersje kompatybilne
Triangoli di sfoglia agli spinaci e Roquefort
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di uva passa
- 60 g di pinoli
- 400 g di spinaci freschi in foglia
- ½ cucchiaino di sale
- 100 g di formaggio Roquefort a pezzi
- 1 pacchetto di pasta fillo
- 50 g di burro fuso
- 1 uovo sbattuto
-
1
cucchiaio di semi di sesamo (opcjonalnie)
lub 1 cucchiaio di semi di papavero (opcjonalnie) - 50 - 80 g di formaggio fresco spalmabile
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 4.2 g
- Tłuszcz
- 10.05 g
- Błonnik
- 0.85 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake alla feta con zucchine e olive
9h 30min
Sformatini di asparagi
45min
Girelle integrali al tonno e ceci
8h
Rotolini di lasagne
1h
Miniquiches di cavolo rosso e formaggio di capra
1 godz. 20 min
Involtini di melanzane con feta e pomodori secchi
55 Min
Verdurine in sfoglia
1h
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1 godz. 20 min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1h 40min
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1h 25min
Involtini di pasta fillo con melanzane, ricotta e olive
1h
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min