Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pane multicereali
- 270 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero di canna
- 10 g di lievito di birra fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 400 g di farina multicereali
- 100 g di farina tipo 1
Panzanella
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- ½ cucchiaino di origano secco
- 1 spicchio di aglio
- 2 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 25 g di aceto di vino bianco
- 150 g di acqua
- 250 g di pomodori ciliegino a metà
- 80 g di cipollotti a rondelle
- 100 g di Feta a cubetti
- 40 g di olive nere denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3259 kJ / 779 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 102.5 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostini con fegatini di pollo
40min
Insalata russa allo yogurt
1h
Sformatini di verdure
50min
Insalata di farro e vongole in vasetto
1h
Pici all'aglione
1 Std. 25 Min
Mousse speziata
10min
Panzanella con mandorle e acciughe
2h 30min
Gnudi toscani
40min
Acquacotta
50min
Quiche ai pomodorini
1h
Pappa al pomodoro
35min
Paté di fegatini
30min