![Panzanella di pane multicereali Panzanella di pane multicereali](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89e4a718-74a9-4aa9-94a5-bc0d6bf403ca/Derivates/fd9faab5-5547-4ca0-bb10-ceae541fda71.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pane multicereali
- 270 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero di canna
- 10 g di lievito di birra fresco
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 400 g di farina multicereali
- 100 g di farina tipo 1
Panzanella
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- ½ cucchiaino di origano secco
- 1 spicchio di aglio
- 2 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 25 g di aceto di vino bianco
- 150 g di acqua
- 250 g di pomodori ciliegino a metà
- 80 g di cipollotti a rondelle
- 100 g di Feta a cubetti
- 40 g di olive nere denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3259 kJ / 779 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 102.5 g
- Tłuszcz
- 32.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cous cous integrale con ceci e tonno
20min
Insalata con primo sale e noci
20min
Pappa al pomodoro, frittata di spinaci e ratatouille di verdure
1 Std. 5 Min
Insalata di manzo con vinaigrette
40min
Cantucci al rosmarino
1 Std. 30 Min
Acquacotta
50min
Panzanella di mare
45min
Pomodori ripieni di riso basmati
1j
Pici all'aglione
1h 25min
Gnudi toscani
40min
Panzanella con mandorle e acciughe
2 godz. 30 min
Pappa al pomodoro
35min