Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 200 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 20 g de lait
- 30 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sel
- 1 œuf
- 15 g d'eau de fleur d'oranger
- 140 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
Le jour même
- 32 amandes émondées
- 32 amandes effilées
- 1 œuf battu, pour la dorure
- 50 g de pâte d'amande
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1547.3 kJ / 371.8 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 30.3 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 262.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes en éventail
3 Std. 35 Min
Brioches fourrées au praliné
2h 45min
Pizza au poulet
1 Std.
Génoise
50min
Galette des Rois à la frangipane
2h
Burger de thon
3h 50min
Strukli (Beignets au fromage)
1 Std.
Brioche tressée aux cerises et zestes d'agrumes confits
5h
Pâte levée feuilletée
12 Std. 30 Min
Gaufres à la vanille (cuisson au four)
30min
Brioches à la confiture de prunes
2 Std. 20 Min
Pâte à pizza (à personnaliser)
1 Std. 10 Min