Wersje kompatybilne
Mille-feuille de crêpes dentelle, sauce au caramel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache à la vanille (la veille)
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- ½ gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur et égrainée
- 250 g de crème liquide, 35% m.g.
- 50 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
Le montage (le jour même)
- 8 crêpes dentelle, type Gavottes®
- 50 g de caramel au beurre salé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3004.5 kJ / 723 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 53.5 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouchées aux trois chocolats
2j 30 menit
Mini-saint-honoré
2h
Crème fouettée au chèvre (salée)
5min
Verrine à la pomme
30min
Mille-feuille à l'ananas
3hod. 15min
Demi-sphère vanille-caramel
7h 30 min
Mousse au caramel salé
4h 30 min
Aumônière de pommes et caramel au beurre salé
40min
Beurre blanc
20 min
Crème anglaise
10 min
Iles flottantes aux carambars
1h 20min
Crème brûlée
2u. 40min