Mille-feuille de crêpes dentelle, sauce au caramel

Mille-feuille de crêpes dentelle, sauce au caramel

2.8 14 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz.
2 portions

Składniki

La ganache à la vanille (la veille)
  • 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
  • ½ gousse de vanille fendue en deux dans la longueur et égrainée
  • 250 g de crème liquide 35% m.g.
  • 50 g de chocolat blanc détaillé en morceaux
Le montage (le jour même)
  • 50 g de caramel au beurre salé
  • 8 crêpes dentelle type Gavottes®

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 723 kcal / 3004.5 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 53.5 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...