Génoise façon tropézienne aux fruits de la Passion

Génoise façon tropézienne aux fruits de la Passion

3.4 18 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
8 parts

Składniki

La crème pâtissière
  • de lait
    400 g
  • jaunes d'œufs
    3
  • œuf
    1
  • de fécule de maïs
    40 g
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de beurre
    50 g
  • fruits de la Passion la pulpe et ses graines seulement
    6
La génoise
  • œufs
    4
  • de sucre en poudre
    120 g
  • de beurre pour le moule
    10 g
  • de farine tamisée de préférence et 1 c. à soupe pour le moule
    120 g
La garniture
  • de crème liquide entière très froide
    300 g
  • fruits de la Passion la pulpe seulement
    6
  • de sucre en cristaux
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 509 kcal / 2129 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...