Urządzenia i Akcesoria
Trufle kokosowe z białą czekoladą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
26 sztuk
Składniki
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
150 g kaszy jaglanej
-
wrząca woda do opłukania kaszy
-
250 g wody
-
40 g oleju kokosowego
-
150 g wiórków kokosowych
-
40 g miodu (opcjonalnie)
-
20 g likieru kokosowego, np. Malibu® (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
6 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
381.6 kJ /
91.2 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
4.7 g
Węglowodany
9.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WALENTYNKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kulki owsiane z burakiem i borówkami
30 min
Kulki z suszonymi śliwkami
30 min
Jaglane batony z migdałami
4 godz. 20 min
Trufle kasztanki
2 godz.
Kokosanki
1 godz.
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50 min
Wieloziarniste batony kakaowe
50 min
Czekoladowe pralinki z likierem
1 godz. 30 min
Batony z orzeszkami ziemnymi
1 godz. 30 min
Trufle z nadzieniem ciasteczkowym
1 godz.
Kulki mocy z masłem orzechowym
45 min
Fit batoniki kokosowo-czekoladowe z kaszy jaglanej
3 godz. 30 min