Babka marmurkowa ze szpinakiem

Babka marmurkowa ze szpinakiem

4.5 235 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 kawałków

Składniki

  • 180 g olej rzepakowy plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 330 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
  • 3 jajka
  • 200 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    4 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 150 g mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 80 g liści szpinaku baby, świeżych
  • cukier puder ilość do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 329.7 kcal / 1380.3 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 40.3 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 181.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...