
Urządzenia i Akcesoria
Babka marmurkowa ze szpinakiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
-
180 g olej rzepakowy plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
330 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
-
3 jajka
-
200 g cukru
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
150 g mleka
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
80 g liści szpinaku baby, świeżych
-
cukier puder ilość do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
329.7 kcal /
1380.3 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
40.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
181.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC III
15 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
40 min
Babka orzechowa
1 godz.
Wytrawna babka z zielonym farszem i jajkami
2 godz. 30 min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2 godz. 10 min
Babka marmurkowa
2 godz. 10 min
Babeczki z awokado z lukrem pomarańczowym
1 godz.
Babka makowa
1 godz. 20 min
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Babka marchewkowo-pomarańczowa
1 godz. 40 min
Babka "Trójniak"
1 godz. 35 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min
Ciasto ucierane z owocami
1 godz.