
Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki drożdżowe z groszkami czekolady i piankami marshmallow
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
700 g mleka w temp. pokojowej
-
90 g cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
2 szczypty soli
-
2 jajka
-
10 g skrobi kukurydzianej
-
½ laski wanilii tylko ziarna
-
2 łyżki groszków czekoladowych (15-20 g)
-
1 - 2 łyżki mini pianek marshmallow (opcjonalnie) (10-15 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
302 kcal /
1264 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
1.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOBRZE UPIECZONE
21 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 godz. 45 min
Drożdżowa choinka z białym makiem
1 godz. 50 min
Kakaowe bułeczki gotowane na parze (Mantou)
3 godz.
Ziołowe bułeczki z pasztetem
1 godz. 10 min
Financiery orzechowe z malinami
1 godz. 20 min
Ciasto marchewkowo-jabłkowe
1 godz. 30 min
Słodkie weneckie bułki maślane
2 godz.
Szybkie bułeczki na proszku do pieczenia
30 min
Ślimaczki makowe
2 godz. 30 min
Bułeczki śniadaniowe
1 godz. 45 min
Precle
1 godz.
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.