
Urządzenia i Akcesoria
Obwarzanki wałeckie
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 sztuk
Składniki
-
300 g mleka
-
25 g świeżych drożdży pokruszonych
-
2 ½ łyżeczki cukru
-
560 g mąki pszennej
-
25 g ziaren słonecznika
-
3 ½ - 5 łyżeczek soli
-
20 - 30 g oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
woda do gotowania obwarzanków (ok. 1,5 l)
-
1 jajko roztrzepane z 1 łyżką wody, do posmarowania obwarzanków
-
ziarna sezamu, białego do posypania obwarzanków
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
248.4 kcal /
1040.1 kJ
Białko
7.6 g
Tłuszcz
7.4 g
Węglowodany
39.6 g
Błonnik
2.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIKNIK
12 Przepisów
Polska
Polska