Urządzenia i Akcesoria
Babeczki z awokado z lukrem pomarańczowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk
Składniki
-
150 g awokado bardzo dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
2 jajka
-
100 - 160 g ksylitolu, (patrz wskazówka)100 - 160 g cukru trzcinowego (patrz wskazówka)
-
15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
225 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki sody oczyszczonej
-
¼ łyżeczki soli
-
100 g mleka
Lukier pomarańczowy
-
100 g ksylitolu (patrz wskazówka)
-
20 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
-
2 łyżki skórki otartej z pomarańczy (opcjonalnie) ekologicznej, bez białych błonek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
207.8 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
717 kJ /
171.3 kcal
Tłuszcz
2.9 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
36.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Bananowe muffiny z orzechami włoskimi
35 min
Tort walentynkowy
7 godz. 20 min
Babeczki makowo-marcepanowe
2 godz. 20 min
Krem dekoracyjny z serka
5 min
Babka marmurkowa ze szpinakiem
1 godz. 30 min
Intensywnie czekoladowe babeczki (bez cukru)
45 min
Kukurydziany biszkopt z owocami
1 godz.
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Babeczki marchewkowo-kokosowe
1 godz. 25 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 min