Urządzenia i Akcesoria
Ciasto migdałowe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 kawałków
Składniki
-
olej ilość do natłuszczenia formy
-
50 g migdałów, w płatkach plus dodatkowa ilość do dekoracji (2-3 łyżki)
-
6 jajek
-
370 g cukru pudru
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
220 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)
-
50 g wody
-
20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
95.9 mg
Białko
6.2 g
Kalorie
1075.2 kJ /
257 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
46.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PROSTE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Prosty makowiec
13 godz. 15 min
Ciasto makowe
1 godz.
Tort Sachera
3 godz. 30 min
Babka orzechowa
1 godz.
Babka makowa
1 godz. 20 min
Babka piaskowa "Fix"
1 godz. 30 min
Czekoladowe kąski z orzechami
1 godz.
Ciasto czekoladowe z whisky
2 godz. 35 min
Ciasto ananasowe
55 min
Babka limonkowa z twarogiem
1 godz. 30 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Ciasteczka migdałowe
30 min