Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g płatków owsianych
- 35 g ziaren żyta
- 35 g mąki żytniej żurkowej (typ 720)
- 500 g wody
- 1 ząbek czosnku, przekrojony wzdłuż na pół
- 1 liść laurowy, suszony
- 2 ziarna ziela angielskiego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcja
- Kalorie
- 1544.9 kJ / 369 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 82 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Sód
- 235 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jabłkowy chleb pszenno-żytni na zakwasie
17sa 25 dk
Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
16h
Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim
18 godz. 45 min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 godz. 20 min
Żytni zakwas chlebowy
96 Std.
Chleb żytni pełnoziarnisty na zakwasie
16h
Chleb żytni na zakwasie
17sa 25 dk
Żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z suszonymi śliwkami
16 Std. 30 Min
Chleb pszenno-żytni z kminkiem na zakwasie pieczony na liściu kapusty
18h 20min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pięcioma ziarnami
18 godz. 45 min
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18h 20min