
Urządzenia i Akcesoria
Zakwas na żur
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 72 godz. 5 min
1 słoik
Składniki
-
płatków owsianych35 g
-
ziaren żyta35 g
-
mąki żytniej żurkowej (typ 720)35 g
-
wody500 g
-
ząbek czosnku przekrojony wzdłuż na pół1
-
liść laurowy, suszony1
-
ziarna ziela angielskiego2
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
369 kcal /
1544.9 kJ
Białko
8.8 g
Tłuszcz
4.2 g
Węglowodany
82 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Sód
235 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC II
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 Std. 50 Min
Chleb pszenny na zakwasie
12 Std.
Zakwas buraczany
168 Std. 50 Min
Chleb żytni na zakwasie
17 Std. 25 Min
Żytni zakwas chlebowy
96 Std.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pieczonymi ziemniakami i orzechami włoskimi
19 Std. 10 Min
Chleb pszenno-żytni z kminkiem na zakwasie pieczony na liściu kapusty
18 Std. 20 Min
Pszenno-żytni chleb pełnoziarnisty na zakwasie z maślanką i słonecznikiem
18 Std. 45 Min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 Std. 20 Min
Chleb żytni na zakwasie z siemieniem lnianym
16 Std.
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18 Std. 20 Min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 Std. 30 Min