Urządzenia i Akcesoria
Zakwas na żur
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 72 godz. 5 min
1 słoik
Składniki
-
35 g płatków owsianych
-
35 g ziaren żyta
-
35 g mąki żytniej żurkowej (typ 720)
-
500 g wody
-
1 ząbek czosnku przekrojony wzdłuż na pół
-
1 liść laurowy, suszony
-
2 ziarna ziela angielskiego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
235 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1544.9 kJ /
369 kcal
Tłuszcz
4.2 g
Błonnik
8.9 g
Tłuszcz nasycony
0.9 g
Węglowodany
82 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC II
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zakwas buraczany
168 godz. 50 min
Musztarda
36 godz. 10 min
Miękki ser kozi w ziołach
18 godz.
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Chleb żytni na zakwasie
17 godz. 25 min
Żytni zakwas chlebowy
96 godz.
Chleb pszenno-żytni z kminkiem na zakwasie pieczony na liściu kapusty
18 godz. 20 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim
18 godz. 45 min
Chleb „bliźniak” na zakwasie (z naczynia kamionkowego)
16 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie
18 godz. 20 min
Pełnoziarnisty chleb orkiszowy na zakwasie żytnim
17 godz. 20 min