Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
- 60 g masła, pokrojonego na kawałki
- 2 szczypty soli
- 80 g mąki pszennej
- 2 jajka
- Wartości odżywcze
- na 1 porcje
- Kalorie
- 883.2 kJ / 211.1 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 107.4 mg
Alternatywne przepisy
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z porów
30 min
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1h 20 min
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
1h 30min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1h 20 min
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1h 25 min
Obwarzanki wałeckie
3 Std.
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 Std.
Biszkopty Lady Fingers
1h 5 min