Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 30 g d'huile d'olive
- 70 g de concentré de tomate
- 60 g de vin rosé
- 1 feuille de laurier
- 2 branches de thym frais
- 1 c. à café de sel
- 800 g de veau, détaillé en dés (3-4 cm)
- 500 g d'eau
- 200 g de champignons frais, émincés
- 150 g d'olives vertes dénoyautées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2038.3 kJ / 485.5 kcal
- Białko
- 61.3 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1075.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauté de porc à la provençale
1 godz. 5 min
Poulet aux olives, citron et tagliatelles
1 godz. 5 min
Poulet basquaise
50min
Sauté de veau aux carottes et aux épices
1 Std. 30 Min
Blanquette de veau
1 Std. 15 Min
Navarin d'agneau printanier
1 Std. 25 Min
Veau à la crème et aux morilles
40min
Tajine de pilons de poulet, semoule aux olives
1 godz. 5 min
Veau aux olives
1 Std.
Axoa d'agneau
55 min
Tajine d'agneau safrané aux carottes fondantes
1 Std.
La daube niçoise
13h 20 min