Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 200 g de lardons fumés
- 1 chou-fleur, détaillé en bouquets
- 100 g de comté, coupé en morceaux
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 400 g de lait
- 40 g de farine de blé
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre 5 baies, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1951.5 kJ / 469.8 kcal
- Białko
- 22.8 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 1050.5 mg
Alternatywne przepisy
Endives au jambon
1 Std. 15 Min
Tarte au poireau et lardons
2 godz. 5 min
Endives au jambon gratinées au comté
13 Std.
Roulés poireau jambon au fromage de chèvre
1h 10min
Courgette au jambon
1h
Gratin de chou-fleur et chorizo
1h
Galette fourrée jambon-champignons
40min
Gratin de pâtes et chou-fleur au fromage
1h
Gratin de courgette aux lardons
40min
Tartiflette
1 Std. 15 Min
Tomates farcies à l'ancienne
1h 25min
Gratin de courgettes au curry
1h 5min