
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 poireaux moyens, coupés en fines rondelles
- 15 g d'huile d'olive
- 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 70 g de crème fraîche légère
- 1 pâte feuilletée maison (voir "Conseil(s)")
- 2 de saumon frais coupés en morceaux (300 g env.)
- 30 g de gruyère râpé
- 1 jaune d'œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 542 kcal / 2255.8 kJ
- Białko
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 40.5 g
- Węglowodany
- 26.8 g
- Błonnik
- 3 g