Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'emmental, coupé en morceaux
- 400 g d'oignons, coupés en quatre
- 150 g de lardons fumés
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g de beurre froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1349.3 kJ / 324 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 470 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte au poireau et lardons
2 godz. 5 min
Quiche aux poireaux et reblochon
1h
Flamiche aux poireaux et au chèvre frais
1 Std. 25 Min
Tarte au thon à la tomate
1h 30min
Tarte au thon et à la tomate
30 Min
Quiche moutarde, thon et tomates confites
50 Min
Tarte feuilletée express aux tomates et au parmesan
2 godz. 30 min
Tarte fine tomates cerise, mozzarella et thon
1h 10min
Tarte aux oignons
2h
Quiche aux poivrons et chorizo
1h 10min
Tarte poivron-chèvre
1 Std. 35 Min
Tarte chorizo-tomate
1h 15min