Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'emmental, coupé en morceaux
- 400 g d'oignons, coupés en quatre
- 150 g de lardons fumés
- 150 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 75 g de beurre froid, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- ½ c. à café de sel
- 50 g d'eau froide
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1349.3 kJ / 324 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 470 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte chorizo-tomate
1h 15 min
Quiche aux restes de fromage
1h 20 min
Tarte poivron-chèvre
1h 35 min
Gratin au lard
2 godz. 25 min
Quiche moutarde, thon et tomates confites
50min
Tarte au poireau et lardons
2h 5min
Tarte au thon et à la tomate
30min
Tarte aux oignons
2h
Quiche lorraine façon gâteau magique
1h 20 min
Quiche aux poivrons et chorizo
1h 10min
Quiche lorraine
1h 45min
Quiche aux poireaux et reblochon
1h