Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Goat's Cheese
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 12 fresh chives
- 10 g fresh basil leaves
- 150 g soft goat's cheese
- 80 g crème fraîche
- ¼ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Walnuts, Beetroot and Rocket
- 50 g walnut halves
- 5 - 6 cooked beetroot, large (approx. 500 g), peeled (see tip)
- 180 g rocket leaves
- 1 Tbsp walnut oil, plus extra for drizzling
- 2 pinches fine sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1016 kJ / 245 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Sód
- 341 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Mojo Sauce for Seafood
10min
Red Cabbage Salad with Figs and Gorgonzola
10min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45 min
Shellfish Nage with Champagne
1h 5 min
Berry foam
10min
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40min
Chicken Liver Parfait
2h 40min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1 godz.
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 Std. 10 Min
Spinach and Parmesan Soup
45 min