Baked Spinach and Feta Mushrooms

Baked Spinach and Feta Mushrooms

4.6 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 portions

Składniki

  • Parmesan cheese (opcjonalnie) rind removed and cut in pieces (3 cm)
    50 g
  • stale white bread torn in pieces
    2 slices
  • fresh spinach leaves
    200 g
  • lemon thin peelings of skin only (2 pieces, 1 cm x 5 cm)
    1
  • onions quartered
    120 g
  • smoked lean bacon cut in pieces
    140 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • feta cheese cut in pieces (1 cm)
    180 g
  • toasted pine nuts
    2 Tbsp
  • ground nutmeg
    ⅛ tsp
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fresh portobello mushrooms wiped clean and stalks removed
    6 - 8

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 227 kcal / 953 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 5.3 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...