Spiced Squash Ice Cream with Pecan Crunch

Spiced Squash Ice Cream with Pecan Crunch

4.6 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 11 godz.
8 portions

Składniki

  • butternut squash peeled, cut in pieces (2 cm)
    500 g
  • whole milk
    600 g
  • double cream
    200 g
  • caster sugar
    130 g
  • egg yolks from medium eggs
    6
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • ground ginger
    ¼ tsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • ground nutmeg
    2 pinches
  • fine sea salt
    1 pinch
  • pecan nut halves
    100 g
  • unsalted butter diced
    20 g
  • soft dark brown sugar
    40 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 440 kcal / 1827 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 31 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 96 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...