Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 600 g whole milk
- 200 g double cream
- 130 g caster sugar
- 6 egg yolks, from medium eggs
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground ginger
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 pinches ground nutmeg
- 1 pinch fine sea salt
- 100 g pecan nut halves
- 20 g unsalted butter, diced
- 40 g soft dark brown sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1827 kJ / 440 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 96 mg
Alternatywne przepisy
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 min
Gluten Free Cheese Choux
1 Std.
Cranberry Brie Phyllo Cups
1 Std.
Asparagus and Hollandaise Tart
40min
Breaded Celeriac with Herby Yoghurt Sauce
1 Std.
Cranberry Sauce
1 Std.
Stilton and Walnut Biscuits with Roasted Garlic Jam
4 Std.
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
25min
Coconut Macaroons (Gluten Free)
35 Min
Sherry Panettone
5 Std. 15 Min
Parmesan Shortbreads with Fennel and Chilli
1 Std. 25 Min
Allergen-friendly Tuna and Sun-dried Tomato Courgetti
10 min