Urządzenia i Akcesoria
Spiced Squash Ice Cream with Pecan Crunch
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 11 godz.
8 portions
Składniki
-
butternut squash peeled, cut in pieces (2 cm)500 g
-
whole milk600 g
-
double cream200 g
-
caster sugar130 g
-
egg yolks from medium eggs6
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground ginger¼ tsp
-
natural vanilla extract1 tsp
-
ground nutmeg2 pinches
-
fine sea salt1 pinch
-
pecan nut halves100 g
-
unsalted butter diced20 g
-
soft dark brown sugar40 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
96 mg
Białko
7 g
Kalorie
1827 kJ /
440 kcal
Tłuszcz
31 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon, Almond and Olive Oil Cake
5 godz.
Pears in red wine
3 godz. 20 min
Applesauce Cake
1 godz. 15 min
Vanilla Sauce (Crème Anglaise)
15 min
Sous-vide Pears with Cinnamon Sauce
2 godz. 5 min
Baked Christmas Pudding Cheesecake
13 godz. 50 min
Blueberry Scones with Honey and Walnut Butter
30 min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Pear and Blueberry Crumble
45 min
Meringue Topped Mince Pies
55 min
Rustic Olive, Fig and Walnut Bread
2 godz. 15 min
Maple, Pecan and Banana Bread
1 godz. 30 min