Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g butternut squash, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 600 g whole milk
- 200 g double cream
- 130 g caster sugar
- 6 egg yolks, from medium eggs
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground ginger
- 1 tsp natural vanilla extract
- 2 pinches ground nutmeg
- 1 pinch fine sea salt
- 100 g pecan nut halves
- 20 g unsalted butter, diced
- 40 g soft dark brown sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1827 kJ / 440 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 96 mg
Alternatywne przepisy
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2h 35min
Limoncello Sorbet with Mint and Basil - Sorbetto al limoncello, menta e basilico
18 Std. 25 Min
Spicy Shrimp Salad with Curly Sliced Carrot and Cucumber
Brak ocen
Smoked Mackerel and Tarragon Soufflés
40 min
Shallot Tarte Tatin
2h
Focaccia with Pear and Gorgonzola - Focaccia pere e Gorgonzola
1h 55min
Chocolate Lime Mousse with Sesame and Honey Streusel
3 Std.
Apricot amaretti
40 min
Grape, Brie and Rosemary Flatbread
2u. 5min
Ricotta and Sun-Dried Tomato Cheesecake
2u. 50min
Gluten-free Beetroot Blinis with Horseradish Cream and Crayfish
35 min
Bruschetta with White Bean Purée and Gremolata - Bruschetta con crema di fagioli bianchi e gremolata
20min