Bar vapeur, couscous à l'orange et au cresson

Bar vapeur, couscous à l'orange et au cresson

4.4 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'huile d'olive extra vierge et 1 c. à café
  • 2 c. à café de moutarde de Dijon
  • 30 g de vinaigre de vin rouge
  • ¾ c. à café de sel marin
  • 3 pincées de poivre moulu
  • le jus d'1/2 orange (30 g env.), fraîchement pressé
  • 200 g de cresson frais
  • 4 filets de bar avec la peau (90 g chacun env.)
  • 500 g d'eau
  • 180 g de graines de couscous
  • 2 oranges non traitées
  • 20 g de pignons de pin grillés (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 604 kcal / 2525 kJ
Białko 38 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 40 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...