Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¾ de c. à café de sel marin
- 100 g d'huile d'olive extra vierge
- le jus d'1/2 orange (30 g env.), fraîchement pressé
- 30 g de vinaigre de vin rouge
- 2 c. à café de moutarde de Dijon
- 3 pincées de poivre moulu
- 200 g de cresson frais
- 4 filets de bar, avec la peau (90 g chacun env.)
- 1 c. à café d'huile d'olive extra vierge
- 500 g d'eau
- 180 g de graines de couscous
- 2 oranges non traitées
- 20 g de pignons de pin grillés (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2525 kJ / 604 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet au citron vert, figues et mozzarella
35min
Bar, fenouil et riz, vinaigrette aux olives
30min
Dorades farcies au pesto de coriandre
50min
Papillotes de pavés de turbot aux agrumes
45min
Lomi-lomi de saumon au céleri, grenade et agrumes
5 Std. 30 Min
Côte de veau vapeur aux légumes du jardin
55min
Papillotes d'agneau
1h 10min
Poisson vapeur, salade de quinoa et tomate
1h
Poulet vapeur à l'orange, mâche et halloumi
35min
Christophe Aribert - Truite céleri-rave et céleri branche
1h 5min
Papillotes de merlan, quinoa et tapenade
30min
Colin aux asperges et pâtes à lasagne
35min