Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 bottes d'asperges vertes
- 2 œufs à température ambiante
- 400 g d'eau
- 1 bouquet d'herbes aromatiques fraîches (persil, estragon, ciboulette), lavées et séchées
- 100 g de feta en gros dés
La sauce
- 2 œufs
- 10 g de moutarde forte
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 80 g d'huile de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1499 kJ / 359 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Asperges tièdes en salade et œuf poché
1h
Asperges à la flamande
25min
Salade de haricots verts, menthe, feta et palette
55min
Salade de tomates au pesto de roquette
20 min
Asperges sauce romesco
45min
Tarte asperge-ricotta
1h 25min
Sabayon aux abricots et aux amaretti
20 min
Salade d'asperges aux œufs de caille, jambon et tomate confite
45min
Salade de fèves, radis et asperge
1h
Haricots, pommes de terre, betterave et chèvre
50min
Asperges à la vinaigrette aux oeufs
40min
Salade de lentilles aux asperges
1h