Meringata al cioccolato

Meringata al cioccolato

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 25 min
8 porzioni

Składniki

Meringa
  • di zucchero di canna
    300 g
  • albumi
    6
  • di aceto di vino rosso
    1 cucchiaino
  • di cacao in polvere
    10 g
Crema al cioccolato
  • di cioccolato fondente a pezzi
    100 g
  • di farina tipo 00
    20 g
  • di cacao in polvere
    15 g
  • di zucchero di canna
    100 g
  • di latte intero
    200 g
  • di panna molto densa (circa 48% grassi)
    300 g
  • uova
    2
  • tuorli
    2
  • di estratto di vaniglia naturale
    1 cucchiaino
Terminare la preparazione
  • cioccolatini assortiti a forma di ovetto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 614 kcal / 2567 kJ
Białko 12.5 g
Tłuszcz 35.6 g
Węglowodany 60.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...