Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di zucchero
- 20 g di fecola di patate
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 3 - 4 cucchiaini di cardamomo in polvere
- 450 g di latte
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1498 kJ / 358 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes di farina integrale
1h 15min
Cioccolata calda all'anice stellato
20min
Cioccolata calda alla cannella
15 Min
Cioccolata chai
25min
Lenticchie e riso con cipolle (Mujadarrah)
1h 5 min
Cioccolata allo zenzero
30min
Cioccolata alla gianduia
15 Min
Cioccolata calda al caffè
15 Min
Punch caldo alla mela
30min
Cioccolata bianca
15 Min
Cioccolata all'amaretto
20min
Cioccolata calda alla vaniglia
15 Min