Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringa
- 360 g di zucchero
- 120 g di albumi
Crema al burro ai mirtilli
- 80 g di mirtilli, lavati
- 1 cucchiaio di acqua
- 15 g di zucchero
- 70 g di burro morbido a pezzi
- 15 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 339 kJ / 81 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meringhe
2 godz.
Freakshake gusto macarons
2 godz. 40 min
Macaron al cioccolato
24h
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2 godz. 20 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11h
Éclair alla crema di limone
4 Std.
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5h
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3 godz. 30 min
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7h 30min
Torta alle 3 mousse
5 godz. 30 min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min