![Baci di meringa ai mirtilli Baci di meringa ai mirtilli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/861b1138-d3cd-4a86-ac21-ca1521291158/Derivates/f33c43bd-5e82-4a9c-b071-93a790f51a18.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringa
- 360 g di zucchero
- 120 g di albumi
Crema al burro ai mirtilli
- 80 g di mirtilli, lavati
- 1 cucchiaio di acqua
- 15 g di zucchero
- 70 g di burro morbido a pezzi
- 15 g di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 339 kJ / 81 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20min
Freakshake gusto macarons
2ч. 40 мин.
Glassa di zucchero
10 min
Meringhe
2h
Danish layer cake
4h
Macaron al cioccolato
24h
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2 godz. 20 min
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7 godz. 30 min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20min
Bignè al cioccolato
3ч.
Ganache al cioccolato
12sa 20 dk
Cream tart
4h