Torta di tagliolini
TM31 TM5

Torta di tagliolini

4.0 (1 ocena)

Składniki

Pasta all'uovo

  • 200 g di farina tipo 00
  • 2 uova medie
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva

Pasta frolla

  • 100 g di zucchero
  • 200 g di burro a pezzi
  • 370 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale

Terminare la preparazione

  • g di farina tipo 00 + q.b.
  • farina tipo 00 q.b.
  • 200 g di zucchero
  • 200 g di mandorle pelate e tostate
  • 20 g di burro morbido
  • 50 g di liquore all'anice tipo Sassolino o alla mandorla amara

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2263 kJ / 541 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
65.7 g
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy