Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta all'uovo
- 200 g di farina tipo 00
- 2 uova medie
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Terminare la preparazione
- g di farina tipo 00 + q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 200 g di zucchero
- 200 g di mandorle pelate e tostate
- 20 g di burro morbido
- 50 g di liquore all'anice tipo Sassolino o alla mandorla amara
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2263 kJ / 541 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 65.7 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Baci di dama (senza zucchero)
1h 30min
Coppia ferrarese
1h
Pasta all'uovo
1h
Gnocchi di patate
1h 30min
Baci di dama calabresi
1h
Galette des rois ananas e Rum
2h 30min
Tortelli di patate e ricotta
1h 20min
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5h
Casunziei all'ampezzana
1h 30min
Croissant francese
5 godz. 20 min
Passatelli
45min
Ravioli lucani
1h