![Bignè con pere e caramello al burro salato Bignè con pere e caramello al burro salato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D045EA73-D490-4D0D-9C0C-80DA4A1D6154/Derivates/cbd75f37-f9a0-4cb3-b59e-3ef2b4e3528c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Caramello al burro salato
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 2 cucchiaini rasi di fior di sale (Maldon)
- 200 g di zucchero
- 240 g di panna (min. 30% di grassi)
Mousse al caramello e pere
- 240 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di acqua
- 25 g di zucchero
- 2 tuorli
- 3 fogli di gelatina (2 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 25 g di burro
- 200 g di pere, sbucciate e a cubetti (1.5 cm)
- 30 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1016 kJ / 243 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrina di maiale e pollo al foie gras con chutney di fichi al Porto
10 Std. 30 Min
Cassata di Sulmona
3h 30min
Galette des rois al limone
2sa 30 dk
Cheesecake di focaccia alla stracciatella
12u.
Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele
4h 50min
Ravioli con cuore di nduja e pesto di melanzane
1u.
Spiedini di frutta con salsa mou
25 Min
Salsa al caramello
35 Min
Gelato ai pomodorini con pesto di basilico
3h 30min
Purè di cavolfiore profumato al tartufo
25 Min
Caramello fango
20 Min
Crema Bimby ® al pistacchio
50 Min