Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Caramello al burro salato
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 2 cucchiaini rasi di fior di sale (Maldon)
- 200 g di zucchero
- 240 g di panna (min. 30% di grassi)
Mousse al caramello e pere
- 240 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di acqua
- 25 g di zucchero
- 2 tuorli
- 3 fogli di gelatina (2 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 25 g di burro
- 200 g di pere, sbucciate e a cubetti (1.5 cm)
- 30 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1016 kJ / 243 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Éclair come un Paris-Brest
5 Std.
Vasetti di gelato alla panna cotta con mirtilli
11h 40min
Crema pasticcera
15 Min
Minnuzze di Sant'Agata
7 Std. 30 Min
Crostata al frutto della passione e vaniglia
23h
Crostatine al limoncello
2h 35 min
Baci di meringa ai mirtilli
3 Std. 30 Min
Cassata gelato
11h 20min
Torta di meringa e mousse al cioccolato
6h 30min
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5min
Curd all'arancia
40min
Bignè al tiramisù
4h