Wersje kompatybilne
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 g di latte intero
- 10 g di sciroppo di glucosio
- 355 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi (2-3 cm)
- 10 g di gelatina in polvere
- 380 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 35 g di pasta di nocciole
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 14681 kJ / 3509 kcal
- Białko
- 44 g
- Węglowodany
- 212 g
- Tłuszcz
- 282 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al caramello salato
1h 10min
Cioccolato temperato
15 min
Cioccolato plastico
12 Std.
Crema al burro al cacao
10min
Lemon curd
20 min
Pasta Choux
2 godz.
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11h
Red velvet cake
1 Std. 15 Min
Lemon curd (di Luca Montersino)
25 min
Ganache al cioccolato bianco
12 Std. 20 Min
Ganache al cioccolato
12 Std. 20 Min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 min