![Budino ai 3 colori Budino ai 3 colori](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2e6e5bae-e2ff-4f25-bd61-3f916ba1df61/Derivates/21c3f4b4-3d39-4c71-bd4f-3dca4e74bfc3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema alla vaniglia
- 250 g di latte intero
- 2 tuorli
- 60 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 25 g di amido di mais (maizena)
- 1 cucchiaio di liquore Maraschino
Mousse ai frutti rossi
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 80 g di fragole, pulite e a pezzi
- 50 g di frutti di bosco misti freschi
- 70 g di zucchero
- 12 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda
- 20 g di liquore Maraschino
Gelatina ai frutti di bosco
- 140 g di frutti di bosco misti freschi
- 70 g zucchero
- 1 cucchiaino succo di limone
- 2 foglie di menta fresca, lavate
- 20 g di liquore Maraschino
- 12 g gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda e strizzata
-
250
g di fragoline di bosco fresche
lub 250 g di fragole, pulite e a dadini - 60 g di pan di Spagna, un disco (Ø 15 cm e altezza 1,5 cm)
- frutta fresca a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 34.4 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato alla vaniglia
12klst
Glassa al burro
10 Min
Bavarese alle nocciole
6 Std. 40 Min
Bubble tea
1 godz. 20 min
Mousse ai frutti rossi
4 godz.
Zabaione
15 Min
Carac (Tortini al cioccolato)
2 godz.
Budino di cocco
4h 15min
Galette des rois con crema alle mandorle
3klst
Gelato alle castagne
10h 30min
Budino al cocco
3 Std. 15 Min
Gelato biscotto al mascarpone
4 godz.