![Torta di meringa e mousse al cioccolato Torta di meringa e mousse al cioccolato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F8B1767B-C4E4-40C6-ABBD-D597654CB464/Derivates/F3693A2B-A6E1-400B-A4D7-27E58CD3A031.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringa al cacao
- 360 g di zucchero
- 120 g di albumi
- 15 g di cacao amaro in polvere
Mousse
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 400 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (35% di grassi)
- 8 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1833 kJ / 438 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole
3h 25 min
Salame di cioccolato in crema inglese
2h 40min
Glassa al burro
10min
Meringhe
2ч.
Éclair di primavera alla verbena
Keine Bewertungen
Gelatine di marshmallows
24h 45min
Macaron al cioccolato
24sa
Caramelle gommose alla frutta
3h 20min
Biscottini di vetro
45 min
Baci di dama (senza zucchero)
1ч. 30 мин.
Cocktail Rossini con mini cheesecake salate
Keine Bewertungen
Crema chantilly con gocce di cioccolato
20 Min