Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringa al cacao
- 360 g di zucchero
- 120 g di albumi
- 15 g di cacao amaro in polvere
Mousse
- 100 g di zucchero
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 400 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 200 g di panna (35% di grassi)
- 8 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 2 pizzichi di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1833 kJ / 438 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta a scacchi
7h
Panna cotta agli anacardi con salsa ai lamponi (vegan)
2 Std. 25 Min
Nuvolette di ricotta
50 min.
Candele al cioccolato
4h 50min
Mousse di yogurt con salsa alle albicocche
6h 15 min.
Tartellette alla frutta fresca
7 Std. 5 Min
Millefoglie al tiramisù e mandorle
1h 35min
Bignè con pere e caramello al burro salato
5h 30 min
Il nuovo cheesecake di Luca Montersino
3h 30 min.
Panini renna di Natale
Keine Bewertungen
Gelatina di foglie di fragole
1h
Bignè al tiramisù
4h